Ανακαίνιση του σπιτιού σας με προϋπολογισμό: 12 συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων

0
Ανακαίνιση του σπιτιού σας με προϋπολογισμό: 12 συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων


Σεπτ

03

Αυτή είναι μια συλλογική ανάρτηση. Ολες οι γνώμες είναι δική μου.

Εάν χτίζετε ένα σπίτι, προσθέτετε μια επέκταση ή ανακαινίζετε κάποιο χώρο του σπιτιού σας, χρειάζεται πολλή δουλειά και χρήματα. Και μόνο η σκέψη του μπορεί να είναι συντριπτική. Δεν αποτελεί έκπληξη, oΈνας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που κρατά πίσω τους ανθρώπους όταν πρόκειται για ανακαινίσεις είναι το κόστος. Η επίτευξη του ιδανικού χώρου σας σπάνια είναι φθηνή. Από το στάδιο του σχεδιασμού έως το γυάλισμα των τελικών πινελιών, μπορεί να είναι δύσκολο να συγκρατήσετε το κόστος χαμηλό. Και ένας αυξανόμενος λογαριασμός ανακαίνισης μπορεί να είναι συντριπτικός, οδηγώντας σε ημιτελή εργασία ή σε μη ικανοποιητικό τελικό προϊόν. Τα καλά νέα είναι ότι η ανακαίνιση σπιτιού με έναν προϋπολογισμό είναι δυνατή! Το πρώτο βήμα είναι να συνειδητοποιήσεις ότι εσύ θα πρέπει να συμβιβαστείτε σε κάτι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να καταλήξετε με ένα τελικό αποτέλεσμα που αγαπάτε! Ακολουθούν δώδεκα συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων όταν κάνετε ανακαίνιση με προϋπολογισμό.

1. Σχεδιάστε, σχεδιάστε και σχεδιάστε περισσότερα

Η εξοικονόμηση χρημάτων έχει να κάνει με την εύρεση μικρών τρόπων μείωσης του κόστους. Επομένως, είναι σημαντικό να είστε οργανωμένοι και να σχεδιάζετε κάθε στάδιο της ανακαίνισης.

Δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα του έργου και σημειώστε πότε έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί κάθε στάδιο. Γράψτε λίστες ενεργειών που περιγράφουν λεπτομερώς τι πρέπει να γίνει και οργανώστε τις με βάση την προτεραιότητα. Μόλις ολοκληρωθεί το σχέδιό σας, μπορείτε να είστε πιο ακριβείς με τον προϋπολογισμό και τη στρατηγική δαπανών σας.

Θυμηθείτε να λάβετε υπόψη όλες τις πιθανές διαταραχές που θα συναντήσετε. Για παράδειγμα, αν είστε πραγματοποιεί ανακαίνιση κουζίναςέχετε ένα σχέδιο για να προετοιμάσετε εκ των προτέρων γεύματα που θα παρασκευαστούν σε σχάρα, ζεστό πιάτο ή κατσαρόλα, έτσι ώστε να μην ανακατεύεστε και να τρώτε έξω κάθε βράδυ.

Επεξεργαστείτε το σχέδιό σας και επανεκτιμήστε εάν είναι απαραίτητο.

2. Λάβετε πολλαπλές προσφορές

Εάν ο στόχος σας είναι να εξοικονομήσετε χρήματα, τότε πρέπει να κάνετε το παραπάνω μίλι για να το φτάσετε. Αυτό σημαίνει ψώνια και πολλά αποσπάσματα για το έργο. Παρόλο που μπορεί να πιστεύετε ότι σας δόθηκε μια καλή τιμή, θα εκπλαγείτε από τη διαπραγματευτική σας δύναμη όταν λάβετε μια άλλη προσφορά.

Η λήψη πολλαπλών προσφορών για κάθε στάδιο της ανακαίνισης μπορεί να σας εξοικονομήσει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες στην κατασκευή σας.

Στόχος να λάβετε τουλάχιστον τρεις προσφορές ανά θέση εργασίας. Ερευνήστε και διαβάστε κριτικές για την προηγούμενη εργασία των παρόχων υπηρεσιών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει ότι η φθηνότερη προσφορά δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Ζυγίστε όλα τα πράγματα πριν πάρετε τις αποφάσεις σας.

3. Προσλάβετε τους κατάλληλους ανθρώπους

Η πρόσληψη των κατάλληλων ανθρώπων για την εκτέλεση των εργασιών βελτίωσης του σπιτιού σας είναι κρίσιμη για τον προϋπολογισμό σας και για την επιτυχία του έργου σας συνολικά. Όχι μόνο χρειάζεται να έχουν την ικανότητα και την ικανότητα να ολοκληρώσουν τη δουλειά, αλλά είναι επίσης σημαντικό να μπορείτε να επικοινωνείτε αποτελεσματικά μαζί τους.

Μια προφανής διαδρομή είναι να προσλάβετε τους καλύτερους στην κατηγορία για κάθε πτυχή της ανακαίνισής σας. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αυξήσει σημαντικά το κόστος σας. Κάνοντας κάποια επιπλέον έρευνα σχετικά με το τι άτομα να προσλάβετε, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα.

Αντί να προσλάβετε έναν ακριβό ξυλουργό ή τοιχοποιό, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε α πολυτεχνίτης για να καλύψει μερικές από τις πιο απλές δουλειές.

4. Επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση

Εξοικονομήστε χρήματα σε ακριβά νέα αντικείμενα με εύρεση εναλλακτικών χρήσεων για προϊόντα που έχετε ήδη. Τα μεταχειρισμένα υλικά είναι επίσης φθηνότερες επιλογές.

Προσέχετε τι επαναχρησιμοποιείτε. Ορισμένα υλικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται δύο φορές, ιδιαίτερα εάν είναι σημαντικά για τη δομική ακεραιότητα του κτιρίου.

Η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση συχνά ταιριάζουν καλύτερα στο σχεδιασμό και στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού. Η διαδικτυακή αγορά δεν ήταν ποτέ πιο ιδανική για αγορά μεταχειρισμένων.

5. Κοιτάξτε τις εποχιακές εκπτώσεις για μελλοντικό προγραμματισμό

Οι εποχιακές εκπτώσεις είναι συχνά οι καλύτερες ευκαιρίες για να κάνετε μεγάλες αγορές. Σε ορισμένες περιόδους του χρόνου, οι εταιρείες πραγματοποιούν μεγάλες πωλήσεις, προσφέροντας τεράστιες εκπτώσεις σε όλα τα προϊόντα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές οι πωλήσεις πραγματοποιούνται κάθε σεζόν.

Εάν είστε καλά οργανωμένοι και έχετε προγραμματίσει εκ των προτέρων, θα πρέπει να αναζητήσετε αυτές τις πωλήσεις για να πετύχετε ευκαιρίες. Τα καταστήματα σιδηρικών και επίπλων γενικά δημοσιεύουν τις προσφορές τους νωρίτερα, δίνοντάς σας περισσότερες ευκαιρίες για καλές προσφορές.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε την κανονική τιμή των ειδών πώλησης προτού δεσμευτείτε για την αγορά.

6. Σκεφτείτε να ακολουθήσετε μια προσέγγιση DIY

Αναλαμβάνοντας μέρος της δουλειάς μόνοι σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα. Τα έργα DIY μπορεί επίσης να είναι ευχάριστα, αλλά και ικανοποιητικά. Δεν υπάρχει τίποτα σαν να βλέπεις τη δική σου σκληρή δουλειά να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου.

Εάν δεν υπάρχει μεγάλη πίεση χρόνου, βεβαιωθείτε ότι παίρνετε τα πράγματα αργά για να βεβαιωθείτε ότι έχει γίνει καλή δουλειά. Ενώ τα έργα DIY μπορούν να αποδειχθούν υπέροχα, μπορούν επίσης να εξελιχθούν γρήγορα σε καταστροφή. Μην επιχειρήσετε κάτι που δεν έχετε τα εργαλεία, τις δεξιότητες ή τις γνώσεις να ολοκληρώσετε. Η κατασκευή και το DIY μπορεί να είναι επικίνδυνα.

Για πολλούς ανθρώπους, η ζωγραφική, η κατεδάφιση και άλλες βασικές εργασίες θα είναι το όριο, ενώ άλλοι θα μπορούν να χειριστούν πιο περίπλοκες εργασίες. Ωστόσο, όταν πρόκειται για χειροτεχνίες όπως οι υδραυλικές εργασίες, το φυσικό αέριο και οι ηλεκτρολογικές εργασίες, καλό είναι να προσλάβετε επαγγελματίες.

7. Εστίαση στη βιωσιμότητα

Η ανακαίνιση σας παρέχει την τέλεια ευκαιρία να δημιουργήστε ένα πιο βιώσιμο σπίτι. Αν και η θέσπιση των θεμελίων για ένα βιώσιμο νοικοκυριό μπορεί να απαιτεί υψηλότερο αρχικό κόστος, η μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση μπορεί να είναι σημαντική.

Εάν έχετε τα μέσα, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε ορισμένα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Εάν αυτό απλά δεν είναι μια επιλογή, ίσως μια προσέγγιση μικρότερης κλίμακας θα ταιριάζει καλύτερα. Ξεκινήστε να απενεργοποιείτε παλιές συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας με πιο βιώσιμες εκδόσεις. Αυτά θα σας εξοικονομήσουν σημαντικά τους λογαριασμούς ενέργειας και γίνονται πολύ πιο προσιτά.

8. Να ξέρετε πότε να φλυαρείτε

Όταν τηρείτε έναν περιορισμένο προϋπολογισμό, μπορείτε να κολλήσετε στη νοοτροπία να πληρώνετε το λιγότερο δυνατό ποσό για κάθε πτυχή της ανακαίνισής σας. Αν και αυτό είναι θετικό όσον αφορά την εξοικονόμηση χρημάτων, υπάρχουν στιγμές που πρέπει να ξοδέψετε λίγα επιπλέον μετρητά.

Για πράγματα που επηρεάζουν την ασφάλεια εσάς και της οικογένειάς σας, είναι ζωτικής σημασίας να πληρώσετε το απαραίτητο κόστος για να διασφαλίσετε ότι θα γίνει καλή δουλειά. Η ηλεκτρική ενέργεια, οι υδραυλικές εγκαταστάσεις και οι δομικές εργασίες αποτελούν πιθανούς κινδύνους για την υγεία. Δεν πρέπει να κάνετε συμβιβασμούς όταν πρόκειται για αυτούς τους τομείς. Προσλάβετε έναν εξειδικευμένο και εξειδικευμένο επαγγελματία για να χειριστεί αυτό το είδος εργασίας.

Επιπλέον, υπάρχουν καλλυντικά πράγματα όπου η λίγη εκτίναξη σε ένα υψηλότερο τελικό προϊόν μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά οπτικά. Για παράδειγμα, εάν προσλαμβάνετε ήδη κάποιον για να βάλει πλακάκια, το κόστος εργασίας είναι ίσως το μεγαλύτερο κόστος. Το να αγοράσετε ένα πιο ακριβό πλακάκι που αγαπάτε δεν θα προσθέσει τεράστιο κόστος…αλλά θα μπορούσε να κάνει την κουζίνα σας να αισθάνεται πολύ πιο φανταχτερή από το βασικό πλακάκι του μετρό.

9. Επενδύστε στο χρόνο πάνω στα χρήματα

Όσον αφορά την εξοικονόμηση, υπάρχει γενικά μια ανταλλαγή μεταξύ του χρόνου και των χρημάτων σας. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο, πρέπει να είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε επιπλέον. Για παράδειγμα, πληρώνοντας ένα επιπλέον κόστος για γρήγορη παράδοση. Ωστόσο, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, πρέπει να είστε πρόθυμοι να επενδύσετε το χρόνο σας στο έργο.

Αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου σας στο έργο ανακαίνισής σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα. Στον ελεύθερο χρόνο σας, μπορείτε να κάνετε έρευνα για προμηθευτές, προμήθειες και ανακαινίσεις online. Μπορείτε επίσης να ψωνίσετε και να χρησιμοποιήσετε το χρόνο σας για να βρείτε τις καλύτερες διαθέσιμες προσφορές. Εάν θέλετε να είστε πρακτικοί, μπορείτε να βοηθήσετε επιτόπου και να εκτελέσετε βασικές εργασίες που πρέπει να γίνουν.

10. Επιλέξτε την αξία από τη φθηνή

Αν και προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα κατά την ανακαίνιση, η κύρια προτεραιότητα πρέπει να είναι να δημιουργήσετε το καλύτερο δυνατό έργο βελτίωσης σπιτιού εντός του προϋπολογισμού σας. Αυτό δεν σημαίνει τη δημιουργία της φθηνότερης ανακαίνισης που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Όταν λαμβάνετε αποφάσεις αγοράς και πρόσληψης, επιλέξτε την καλή αξία από τη φθηνή. Τα φθηνά είδη είναι συχνά πιο ακριβά μακροπρόθεσμα. Η ανεπαρκής αμοιβή για εργασίες ανακαίνισης οδηγεί συχνά στην απαραίτητη πρόσθετη εργασία.

Βρείτε μια ισορροπία μεταξύ καλής εργασίας και τιμής και δώστε προτεραιότητα στην άριστη αξία και όχι στο χαμηλό κόστος.

11. Δημιουργήστε χώρο με φως

Πολλά έργα ανακαίνισης πραγματοποιούνται με σκοπό τη δημιουργία περισσότερου χώρου. Αν και αυτό μπορεί να είναι απαραίτητο για μικρά δωμάτια, Το φυσικό φως συχνά αυξάνει τον αντιληπτό χώρο σε μια περιοχή. Αντί να πληρώνετε εκβιαστικά έξοδα κατασκευής για να επεκτείνετε το μέγεθος του σπιτιού σας, αναζητήστε πιο στρατηγικούς τρόπους δημιουργίας χώρου.

Οι φεγγίτες, τα μεγάλα παράθυρα, τα παράθυρα σε προεξοχή ή οι διπλές πόρτες μπορούν να κάνουν θαύματα αφήνοντας επιπλέον φως σε ένα δωμάτιο. Οι καθρέφτες είναι αποτελεσματικοί στη διασπορά του φυσικού φωτός σε ένα δωμάτιο και μπορούν να του δώσουν περισσότερο βάθος.

Να θυμάστε ότι ένα μεγαλύτερο δωμάτιο δεν ισοδυναμεί πάντα με αύξηση του αντιληπτού χώρου.

12. Εστιάστε στις μικρότερες λεπτομέρειες

Για να κάνετε ένα σπίτι σπίτι, είναι σημαντικό να προσθέσετε χαρακτηριστικά που ευθυγραμμίζονται με την προσωπικότητά σας. Αποφύγετε να εμπλακείτε σε ακριβές τάσεις στο σπίτι που δεν προσθέτουν αληθινό χαρακτήρα στο χώρο διαβίωσής σας. Εστιάστε στις μικρότερες λεπτομέρειες για να πετύχετε το σπίτι των ονείρων σας. Αποφύγετε να πιτσιλίζετε ακριβά και περιττά αντικείμενα που δεν θα ωφελήσουν τον χώρο σας.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Schreibe einen Kommentar