Έκθεση Επίπλων Στοκχόλμης 2023 – TLmagazine

1
Έκθεση Επίπλων Στοκχόλμης 2023 – TLmagazine

Η έκθεση επίπλων της Στοκχόλμης ανοίγει τις πόρτες της από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου, με έμφαση σε όλα τα σκανδιναβικά πράγματα. Με περισσότερους από 400 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των Hem, Artek, Kinnarps και Verk, η 5ήμερη εκδήλωση περιλαμβάνει εκθέσεις, εγκαταστάσεις, ομιλίες και άλλα. Επιπλέον, η έκθεση επίπλων Στοκχόλμης συμπίπτει με την εβδομάδα σχεδίου της Στοκχόλμης – μια εκδήλωση σε όλη την πόλη που περιλαμβάνει περισσότερες από 100 μάρκες επίπλων, στούντιο σχεδιασμού, καταστήματα και μουσεία που συμμετέχουν με ειδικές εγκαταστάσεις και εκθέσεις.

Ο επίτιμος καλεσμένος στην Έκθεση Επίπλων της Στοκχόλμης (SFF) 2023 είναι το Front, το στούντιο σχεδιασμού που διευθύνουν οι Anna Lindgren και Sofia Lagerkvist, και σηματοδοτεί την πρώτη φορά που μια σουηδική μάρκα λαμβάνει αυτή την τιμή από την ίδρυση της έκθεσης. Δεκαεννέα χρόνια αφότου η Front παρουσίασε για πρώτη φορά τη δουλειά της στην έκθεση σε ένα μικρό περίπτερο το 2004, η μάρκα αναπτύχθηκε εκθετικά, αποτελώντας σημείο αναφοράς για καινοτόμα σχέδια και ιδέες, συνεργαζόμενη με κορυφαίες εταιρείες, μάρκες και γκαλερί σε όλο τον κόσμο. Για το SFF, η Front πραγματοποιεί μια συναρπαστική εγκατάσταση που συνδυάζει την τεχνολογία με την ύφανση και το κέντημα μαζί με την εστίαση στη φύση. Κατά κάποιο τρόπο, ο Front είναι γνωστός περισσότερο εκτός Σουηδίας παρά εντός, χάρη στην πολύ διεθνή καριέρα τους, και έτσι αυτή η εγκατάσταση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους Σουηδούς να δουν την οραματική προσέγγιση του Front.

Σύμφωνα με την εστίαση στη Σουηδία, το κεντρικό μπαρ της έκθεσης, το Underbar (σημαίνει υπέροχο στα σουηδικά), σχεδιάστηκε από τον Σουηδό αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Jonas Bohlin σε στενή συνεργασία με την Christine Ingridsdotter. Η μπάρα είναι κατασκευασμένη από προσεκτικά επιλεγμένα εξαρτήματα και όλο το υλικό θα επαναχρησιμοποιηθεί μόλις τελειώσει η έκθεση. Το μπαρ θα είναι ένα δημιουργικό σημείο συνάντησης για τους εκθέτες και τους επισκέπτες της έκθεσης και θα εμφανιστεί για πρώτη φορά νέο έργο που σχεδιάστηκε από τον Bohlin. Όλα τα έπιπλα στο μπαρ έχουν σχεδιαστεί από την Bohlin & Ingridsdotter και έχουν κατασκευαστεί στη Σουηδία.

Η αειφορία και η κυκλικότητα είναι τα κύρια θέματα σε όλες τις πλατφόρμες, τις εκθέσεις και τις εκδηλώσεις του SFF. Άλλα σημαντικά σημεία περιλαμβάνουν το Älvsjö gård – νέα πλατφόρμα για πειραματικό, ερευνητικό και συλλεκτικό σχεδιασμό. Εκτείνεται σε 2 ορόφους με 13 διαφορετικά δωμάτια ενός παλιού αρχοντικού στη Στοκχόλμη που βρίσκεται κοντά στην έκθεση – γκαλερί ντιζάιν, κατασκευαστές, καλλιτέχνες και σχεδιαστές θα εκθέσουν τα έργα τους. Μερικοί από τους εκθέτες το 2023 περιλαμβάνουν τους Tableu από τη Δανία, Pyton Gallery και Kiosken από τη Νορβηγία και Stockholm Modern, Coulisse Gallery και Veermakers από τη Σουηδία. Ο καλλιτέχνης Fredrik Nielsen παρουσιάζει την εγκατάσταση Mixed Emotions, η οποία είχε προηγηθεί στην έκθεση Loewe το 2022, και η επιμελημένη έκθεση New Narratives παρουσιάζει νέα και μοναδικά έργα από μια σειρά Σουηδών σχεδιαστών και καλλιτεχνών. Άλλοι εκθέτες είναι ο Tokio από τη Σλοβενία, ο Navet από τη Σουηδία και η Σουηδή γλύπτρια και σχεδιάστρια Kajsa Melchior.

Το «Now or never – 1 kg CO2e» είναι μια έκθεση που διοργανώθηκε από τη σχεδιάστρια και στρατηγό Emma Olbers, η οποία θέτει το ερώτημα: «τι αντίκτυπο έχουν τα έπιπλά μας στο κλίμα;» Θα εξετάσει πώς τα διαφορετικά υλικά επηρεάζουν το περιβάλλον μας και πώς οι επιλογές μας μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μερικοί από τους εκθέτες περιλαμβάνουν? Form us with Love, EY Doberman, Polestar, Doconomy και Nrep.

Επιπλέον, η SFF πραγματοποίησε τα πρώτα της βραβεία Σκανδιναβικού Σχεδιασμού, μια νέα πρωτοβουλία για να γιορτάσει το καλύτερο ντιζάιν, αρχιτεκτονική και εσωτερικούς χώρους στη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Δανία και τη Φινλανδία. Οι νικητές σε 8 κατηγορίες αποφασίστηκαν από μια κριτική επιτροπή επαγγελματιών αρχιτεκτονικής, σχεδίου και τέχνης σε όλη τη Σκανδιναβία. Μερικοί από τους νικητές περιελάμβαναν το Plus by BIG (Bjarke Ingels Group) για την Αρχιτεκτονική της Χρονιάς, το φωτιστικό Soft Serve της Crème Atelier για τις καλύτερες λεπτομέρειες εσωτερικού χώρου της χρονιάς και το Folkform ως σχεδιαστής της χρονιάς. Τα πλήρη αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του SFF.

Βασικές ομιλίες και παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της 5ήμερης έκθεσης με θέμα: Πώς χτίζουμε και σχεδιάζουμε για ένα καλύτερο αύριο; Μερικοί από τους κύριους ομιλητές είναι οι Sabine Marcelis, Stephen Burks και Raw Edges καθώς και αρχιτέκτονες όπως ο Anders Lendager και η Victoria Millestrup από την BIG.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

www.stockholmfurniturefair.se

@ stockholmsmassan

www.frontdesign.se/

@frontdesign

Schreibe einen Kommentar